Zsírleszívás

zsirleszivas_ferfi_no.jpg

········ Plasztikai műtétek 209.000 Ft kedvezménnyel ········

Az igazi elhatározás - Mit érdemes tudni a zsírleszívásról? Mi történik az első konzultáción?

A zsírleszívás a lerakódott zsírpárnák eltávolítására szolgáló plasztikai eljárás. Leggyakrabban a hasi területen, a combokon és a deréktájon szaporodnak el ezek a nem kívánatos zsírsejtek. Bár legtöbb esetben ezekről a területekről végeznek zsírleszívást, nem ritka a toka, a térd vagy a felkar zsírleszívással történő korrekciója sem. Az első konzultáció a plasztikai sebésszel különösen nagy jelentőségű. Célszerű erre előre felkészülnie, kérjük, gondolja végig alaposan a zsírleszívással kapcsolatos kérdéseit és elvárásait. Plasztikai sebészünk az első konzultáció alkalmával megvizsgálja Önt és javaslatot tesz a szükséges korrekció típusára vonatkozóan. Lehetséges, hogy az Ön esetében a zsírleszívást szükséges lesz más korrekcióval is kiegészíteni - az orvos erről is tájékoztatja. Természetesen pontosan elmagyarázza Önnek a plasztikai műtét menetét is, válaszol bármilyen további kérdésére a zsírleszívással kapcsolatban.

Időpontkérés

A várakozás napjai - Felkészülés a zsírleszívásra

A zsírleszívás előtt Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie, hogy felderítsük nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely befolyásoló tényező lehet a zsírleszívás szempontjából. Minden előzetes vizsgálatot Plasztikai Intézetünkben végzünk, így Önnek nem kell több helyen sorban állnia és várakoznia. A kivizsgálás során laborvizsgálatokat, szükség szerint egyéb vizsgálatokat (EKG, röntgen, stb.) végzünk, a plasztikai sebész javaslata alapján. Bizonyos esetekben a zsírleszívás előtti napokra életmódváltást tanácsolunk. A megfelelő gyógyulás elősegítéséhez fontos, hogy ne dohányozzon, mert a nikotin lassítja a regenerációs folyamatokat és károsan befolyásolja a sebgyógyulást. A zsírleszívás előtti napokban könnyű ételeket fogyasszon, igyon sok folyadékot és szedjen vitaminokat (C-vitamin, szelén, cink). A zsírleszívás előtt két héttel kerülje az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát.

Időpontkérés

A nagy pillanat - A zsírleszívás

A zsírleszívás előtt a plasztikai sebész kijelöli a szükséges bemetszések helyét, melyek a testtájak rejtett részein fognak elhelyezkedni. Ezeken az előre bejelölt metszéseken keresztül egy vékony csövet vezet be és vákuum segítségével, kontrollált oda-vissza mozgással fellazítja és eltávolítja a felesleges zsírszöveteket. A zsírleszívás altatásban történik, melynek ideje a terület nagyságától függően másfél-két óra.

Időpontkérés

A műtő kulisszatitkai - A zsírleszívás műtéti technikái

Műtéti technika alatt a szükséges bemetszések helyének megválasztását és elhelyezkedését értjük. A zsírleszívásnak napjainkban három fajtája elterjedt.

A leggyakoribb a vákuum-vezérelt mechanikus zsírleszívás (SAL – Suction Assisted Liposuction), mely során a felduzzasztott zsírszövet fellazítása, majd kiszívása kanülök segítségével történik. Az eljárás hátránya, hogy a nem kontrollált gépi rezgés a bőrfelszínhez túlságosan közel is kiszívja a zsírt, így a bőrfelszín egyenetlenségét okozza.

A másik módszer a vibráció vezérelt zsírleszívás (PAL – Power Assisted Liposuction). Ez abban különbözik az előbb ismertetett eljárástól, hogy a kanül feje folyamatos rezgésben van, így lazítja fel a zsírszövetet. A vibráció vezérelt zsírleszívás előnye, hogy a kontrollált gépi rezgés több apró, gyors mozdulatot biztosít, mely segítségével a plasztikai sebész a bőrfelszínhez túlságosan közel, valamint nehezen elérhető területeken is biztonságosan el tudja távolítani a felesleges zsírszöveteket úgy, hogy egyenletes felületet biztosít. A vibráció vezérelt zsírleszívással nehezen elérhető területeken is könnyen eltávolítható a zsír, 30%-kal több zsír távolítható el, mint a manuális technika alkalmazása során és a páciens gyógyulási ideje is gyorsabb.

A harmadik típusnál ultrahangot alkalmaz a plasztikai sebész (UAL – Ultrasonic Assisted Liposuction). A kanül végén levő ultrahangos sugárzás segítségével történik a lerakódott zsírszövetek fellazítása, majd a kanülön keresztül a zsírszövetek eltávolítása. A módszer hátránya az, hogy az ultrahang hullámok olyan területekre is eljutnak, másrészt elhalhat a bőr, ha túl közel megy a bőrhöz, melyek kezelése nem volt a zsírleszívás célja, így sokkal nagyobb a zsírleszívás utáni bevérzés mennyisége.

A leírt okok miatt, zsírleszívás során Plasztikai Intézetünkben a PAL zsírleszívás módszert alkalmazzák plasztikai sebészeink.

Időpontkérés

A lábadozás időszaka - Felépülés és kockázatok

A zsírleszívás után egy éjszakát kell Plasztikai Intézetünkben töltenie. Igyekszünk a plasztikai műtét utáni időszakot minél kényelmesebbé tenni az Ön számára. Ennek érdekében plasztikai sebészünk a zsírleszívás másnapján vízálló kötést helyez fel a sebekre, így Ön otthonában már zuhanyozni is tud. A zsírleszívás után 8 hétig szorító ruhát kell viselnie, melyet biztosítunk az Ön számára. A műtött területen érzékenység, duzzanat és véraláfutások előfordulhatnak, de ezek 10-14 nap alatt felszívódnak. A mélyvénás trombózis és a tüdőembólia megelőzésére a zsírleszívást követően 5-10 napon át előírt a vérhígító injekció adása, és a szorító harisnya folyamatos viselése. Az első pár nap során előfordulhat átmeneti gyengeség, szédülés. A felépülés ideje alatt Önnek nem szükséges ágyban feküdnie, az otthoni teendőket nyugodtan elvégezheti. A vérveszteség miatt a vas természetes úton való pótlására vörös húsokat, babot, lencsét, borsót, rozskenyeret érdemes fogyasztania. Három héttel a zsírleszívás után már könnyű testmozgás elkezdhető. A 3. héttől nyirokmasszázs vagy LPG-kezelés (vákuumos masszázs) javasolt, mivel javítja a keringést, csökkenti a duzzanatot, egyenletessé teszi a bőrfelszínt. Két hónapig kerülje a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A zsírleszívást követően a 7. és 14. napon, a 6. és 12. héten kontrollvizsgálaton kell részt vennie. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt. Bár a zsírleszívás előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ilyen szövődmény lehet a sebfertőzés, a vér- és savógyülem kialakulása, felszíni egyenetlenség kialakulása és a keloidos hegképződés.

Időpontkérés

Elégedettség tölt el - A zsírleszívás eredménye

A zsírleszívás eredménye azonnal látszik, de a végleges forma kialakulásához hat hónapa van szükség. A változás elsősorban nem kilóban mérhető, hiszen a zsírleszívás alakformáló és nem testsúlycsökkentő eljárás. Nem a mérleg mutatóján, hanem ruhái méretén érzékeli majd a változást. Elégedetten fogja tapasztalni, hogy teste ismét feszes, alakja formás és arányos.

Időpontkérés

Meggyőző érvek, hogy miért válasszon minket:

  • Egyéni árak, akciók, kedvezmények
  • Vizsgálatok, konzultáció és műtét egy helyen
  • Várakozás nélkül, rugalmas időpontok, műtét akár 1-2 napon belül
  • Minőségi, modern anyagok, korszerű altatószerek, fogyóeszközök használata
  • A világ vezető implantátumgyártó cégek termékei (Mentor, Silimed, Allergan)
  • Nemzetközileg elismert plasztikai sebészek, a szakma kiemelt képviselői
  • Európai színvonalú szolgáltatás, exkluzív kórházi körülmények
  • Szakmailag felkészült, páciens központú csapat
  • Budapest szívében, jól megközelíthető helyen vagyunk
 
 

Regisztráció

Kérjen időpontot most konzultációra!
most

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog

„Az élet nyomeleme” - Miért fontos a megfelelő magnéziumpótlás? | 2017.11.17

A magnézium számos élettani folyamathoz elengedhetetlen ásványi anyag, melynek hiánya akár egészségügyi problémákat is okozhat. Jó hír, hogy magas magnéziumtartalmú étel-… {...}

 
 

Orvos válaszol

bppi | 2017.08.29

Kedves András! Köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával. Nem szükséges szike alá feküdnie, több szépészeti beavatkozást is tudunk {...}

 
 

Referenciák

Katalin | 2017.03.17

Köszönök szépen mindent, életem egyik legnagyobb álmát valósította meg Dr. Gacs János tökéletesen, valamint az intézet minden dolgozójának akikről tényleg csak sziperlatí
{...}

 
 
 

Hírlevél feliratkozás

 
Ügyfélszolgálat - Offline