Gyomorballon terápia

gyomorballon_terapia.jpg

Az igazi elhatározás - Mit érdemes tudni a gyomorballon terápiáról? Mi történik az első konzultáción?

Az elhízás egyre nagyobb problémát jelent hazánkban és Európában egyaránt. Az elmúlt évtizedben megháromszorozódott a túlsúlyos emberek száma, ha a tendencia tovább folytatódik, a kontinens népességének 20%-át fogja érinteni a túlsúlyosság. Az elhízás önmagán túl számos egyéb hatással jár: teljesítményromláshoz vezethet, súlyos betegségek (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség) megjelenésének fokozott kockázatát okozza. Ezért nélkülözhetetlen, hogy hatásos módszerrel tegyünk ellene!

A gyomorballon terápia egy olyan testsúlycsökkentő, diétás eljárás, mely átmenetet képez a hagyományos diétás, illetve a különböző gyógyszeres étvágycsökkentő-módszerek és a gyomorszűkítő, sebészeti megoldások (pl. gyomorgyűrű) között. A nem műtéti eljárás során egy gyomorballont juttatunk a gyomorba, amely akadályozza a táplálékfelvételt, így szoktatja rá a pácienst arra, hogy adott időközönként, kis adagokat fogyasszon. A gyomorballon terápia kiválóan alkalmazható jelentős túlsúly esetén, akár társbetegségek meglétekor, amikor más diétás módszerek már nem alkalmazhatóak, valamint több sikertelen fogyókúra után. Az első konzultáció során szakorvosunk megvizsgálja, átbeszélik a gyomorballon terápiát és azt, hogy milyen elvárásai vannak a diétás eljárással kapcsolatban.

Időpontkérés

A várakozás napjai - Felkészülés a gyomorballon terápiára

A gyomorballon terápia előtt Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie, hogy felderítsük nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely befolyásoló tényező lehet a gyomorballon terápia szempontjából. Minden előzetes vizsgálatot Plasztikai Intézetünkben végzünk, így Önnek nem kell több helyen sorban állnia és várakoznia. A kivizsgálás során EKG vizsgálatot, mellkasröntgent, szükség szerint egyéb vizsgálatokat (laborvizsgálat, hasi ultrahang, stb.) végzünk, szakorvosi javaslat alapján.

Időpontkérés

A nagy pillanat - A gyomorballon beültetése

A gyomorballon lehelyezése rövid altatásban, endoszkópos eljárással történik, csakúgy, mint annak eltávolítása, így a beavatkozás minimális megterheléssel jár a szervezet számára. A módosítható méretű gyomorballon folyadéktartalmának változtatása is ugyanígy történik. A szakorvos endoszkóp segítségével behelyezi a gyomorba a ballont, majd színezett fiziológiás sóoldattal feltölti. A gyomorballonba töltött folyadék egyéni adottságoktól és a gyomorballon típusától függően 400-800 ml. A gyomorballon magától bezáródik az endoszkóp eszköz eltávolítása után, a gyomorban lebeg, és idegen testként akadályozza meg a táplálék felvételét. Az eljárás semmilyen külső nyomot nem hagy maga után. A gyomorballon behelyezése és kivétele 20-30 percet vesz igénybe. A gyomorballon eltávolítására a ballon típusától függően 6 vagy 12 hónap elteltével kerül sor. A gyomorballon eltávolításakor az endoszkóp kíséretében levezetett katéter segítségével az orvos először kilyukasztja a gyomorballont, majd leszívja a töltőfolyadékot, és a nyelőcsövön keresztül eltávolítja a gumilabdát.

Időpontkérés

A műtő kulisszatitkai - A gyomorballon

A gyomorballon egy elasztikus, gömb alakú „tartály”, amelyet a gyomorban helyeznek el, kitöltve annak jelentős részét, ezáltal jóllakottság érzetet biztosít. A ballon természetesen olyan anyagból készült, amely nem okoz károsodást. A gyomorballont színezett fiziológiás sóoldattal töltjük fel, amely szabadon mozog a gyomorban, idegen testként akadályozva meg a táplálék felvételt, így szoktatja rá a pácienst a mértékletes táplálkozásra. Nagyon fontos emellett a ballon pszichés hatása is, hiszen ez mindig "jelen van" a páciens életében. Az önerőből végzett fogyókúrát könnyebben függesztjük fel egy születésnapi összejövetel vagy egy vasárnapi ebéd kedvéért, hasonlóképpen ilyenkor hajlamosak vagyunk "megfeledkezni" az étvágycsökkentő bevételéről.

Először áll rendelkezésünkre egy olyan új típusú, kiváló minőségű ballon, melynek mérete változtatható, szükség esetén növelhető, így ebben a tekintetben hasonlatos a gyomorgyűrűhöz, de még sincs szükség műtéti beavatkozásra.

Természetesen leeresztett állapotban történik meg a ballon eltávolítása, maradandó elváltozás nem jelentkezik a gyomorban. A gyomorballon behelyezését szakmailag elismert, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosaink végzik, így az eljárás minimális kockázattal jár.

Időpontkérés

A lábadozás időszaka - Felépülés és kockázatok

Plasztikai Intézetünkben igyekszünk a gyomorballon terápiát minél kényelmesebbé tenni az Ön számára. A gyomorballon behelyezése után rövid megfigyelési időt követően otthonába távozhat, nem szükséges kórházi benntartózkodás.

A gyomorballon hatására állandó teltségérzet alakul ki, így a páciens a korábbiaknál kisebb mennyiségű táplálékot képes magához venni, rávezeti a pácienst, hogy változtasson étkezési szokásain. A gyomorballon alkalmazása mellett bármilyen étel és ital fogyasztható, ám a biztos fogyás érdekében nélkülözhetetlen a szakorvos által javasolt étrend betartása. Terápiánk célja az elsődleges fogyás mellett, hogy hosszú távú táplálkozásbeli és életmódbeli változásokat érjen el a páciens.

A gyomorballon terápiának köszönhetően a reálisan elvárható heti testsúlycsökkenés 1-1,5 kg. A súlycsökkenés mértéke a személyes adottságok és az orvosi előírások betartásának függvényében változhat. Szakemberek által összeállított, egészséges étrend betartásával jelentős, akár 40-50 kg-os súlycsökkenés érhető el 12 hónap alatt, vagy 15-25 kg-os fogyás 6 hónap alatt.

A gyomorballon beültetését követően az 1. héten, a 3. hónapban, a 12 hónapig bennmaradó ballon esetében a 7. hónapban kontrollvizsgálaton kell részt vennie. Amennyiben változtatható méretű gyomorballonnal rendelkezik, és úgy érzi, szeretne ezen módosítani, orvosunk készséggel áll rendelkezésére a kontroll időpontokon kívül.

Időpontkérés

Elégedettség tölt el - A gyomorballon terápia eredménye

A gyomorballon beültetése után állandó teltségérzet alakul ki, mely hatására kevesebb mennyiségű táplálékot vesz fel a páciens, így étkezési szokásain változtatni kezd. A gyomorballon 6-12 hónapos terápia során a páciens fokozatosan átáll egy újabb, egészségesebb étrendre, mellyel együtt egy új életmódot is elsajátít. Az ellenőrzött étrend és orvosi utasítások betartásával átlagosan 15-50 kg fogyás érhető el. Mindezek hatására fokozatosan csökken testsúlya. A gyomorballon módszer közel tízszer hatékonyabb, mint a gyógyszeres eljárás, és az eredmény a testsúly megtartásában éppúgy megmutatkozik, mint a leadásban.

Időpontkérés

Meggyőző érvek, hogy miért válasszon minket:

  • Egyéni árak, akciók, kedvezmények
  • Vizsgálatok, konzultáció és műtét egy helyen
  • Várakozás nélkül, rugalmas időpontok, műtét akár 1-2 napon belül
  • Minőségi, modern anyagok, korszerű altatószerek, fogyóeszközök használata
  • A világ vezető implantátumgyártó cégek termékei (Mentor, Silimed, Allergan)
  • Nemzetközileg elismert plasztikai sebészek, a szakma kiemelt képviselői
  • Európai színvonalú szolgáltatás, exkluzív kórházi körülmények
  • Szakmailag felkészült, páciens központú csapat
  • Budapest szívében, jól megközelíthető helyen vagyunk
 
 

Regisztráció

Kérjen időpontot most konzultációra!
most

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog

JOY Prix de Beauté – A szépség nagydíja | 2017.10.20

A JOY magazin idén 16. alkalommal rendezi meg a Prix de Beauté - A szépség nagydíja eseményét. {...}

 
 

Orvos válaszol

bppi | 2017.08.29

Kedves András! Köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával. Nem szükséges szike alá feküdnie, több szépészeti beavatkozást is tudunk {...}

 
 

Referenciák

Veronika | 2017.05.11

Teljeskörű ellátás, megbízható szakorvosok, tökéletes környezet! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 
 
 

Hírlevél feliratkozás

 
Ügyfélszolgálat - Offline