Orrplasztika

orrplasztika_noi_ferfi.jpg

········ Plasztikai műtétek 209.000 Ft kedvezménnyel ········

Az igazi elhatározás – Mit érdemes tudni az orrplasztikáról? Mi történik az első konzultáción?

Az arc karakterét legmarkánsabban az orr mérete és formája határozza meg, ezért érthető, hogy sokan esztétikai okokból végeztetnek orrplasztikát. Az orr veleszületett vagy sérülés következtében kialakult deformitásai, alaki hibái plasztikai műtét útján korrigálhatóak. Az interneten rengeteg információt találunk a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy egy személyes konzultáció keretében kérje ki plasztikai sebészünk véleményét a tervezett műtétről. A konzultáció alkalmával a plasztikai sebész megvizsgálja Önt és átbeszélik, hogy az Ön esetében milyen korrekcióra van szükség. Nincs két egyforma ember, ezért nagyon fontos, hogy személyre szabott javaslatot kapjon.

Időpontkérés

A várakozás napjai – Felkészülés az orrplasztikára

Minden plasztikai műtét előtt teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Ennek oka, hogy felderítsük nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely befolyásoló tényező lehet az orrplasztika szempontjából. Minden előzetes vizsgálatot Plasztikai Intézetünkben végzünk, így nem kell Önnek több helyen sorban állnia és várakoznia. A kivizsgálás során laborvizsgálatokat, szükség szerint egyéb vizsgálatokat (EKG, röntgen, orrmelléküreg felvétel, stb.) végzünk, a plasztikai sebész javaslata alapján. Bizonyos esetekben az orrplasztika előtti napokban életmódváltást tanácsolunk. A megfelelő gyógyulás elősegítéséhez fontos, hogy ne dohányozzon, mert a nikotin lassítja a regenerációs folyamatokat és károsan befolyásolja a sebgyógyulást. Az orrplasztika előtti napokban könnyű ételeket fogyasszon és igyon sok folyadékot és szedjen vitaminokat (C-vitamin, szelén, cink). Az orrműtét előtt két héttel kerülje az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát.

Időpontkérés

A nagy pillanat – Az orrplasztika

Az orrplasztika során helyi, illetve altatásos érzéstelenítést alkalmazunk. Az orrplasztikának két típusát különböztetjük meg: a nyílt és a zárt orrplasztikát. Általában zárt orrplasztikát végzünk, mely során a plasztikai sebész az orr belső nyálkahártyáján ejt bemetszést, így külső hegek nem is keletkeznek. Többszörös orrműtétek után és bizonyos esetekben, amikor a korrekció részletesebb megközelítést kíván, nyílt orrplasztika elvégzése szükséges, mely során kívülről, az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés. Az orrplasztika a korrekció típusától függően 1-1,5 órát vesz igénybe.

Időpontkérés

A műtő kulisszatitkai – Az orrplasztika műtéti technikái

Műtéti technika alatt a szükséges bemetszések helyének megválasztását és elhelyezkedését értjük. Az orrplasztika során vérzéscsillapító oldat beadását követően, az orrnyílások belső nyálkahártyán ejtett bemetszés útján, a plasztikai sebész leválasztja az orr nyálkahártyáját a környező szövetekről, porcos-csontos vázról, felszabadítja az orrsövényt és az orrporcokat, valamint a csontos orrhátat.

A plasztikai sebész az orr porcos és kötőszöveti vázából eltávolítja az alaki eltérést okozó részeket, átformálja az orrcsúcsot. Az orr hosszának megrövidítéséhez az orvos az orrsövény egy részét eltávolítja. Az orrcsúcs formázásához szükség esetén felhasználhatóak az orrműtét során eltávolított porcok. Az orrháti csontos kinövéseket lereszeli, az orrháti görbületet megszünteti. A plasztikai sebész az orr keskenyítéséhez az orrcsontot kétoldalt eltöri, majd gipszkötéssel rögzíti.

Nyílt orrplasztika során az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés, majd a szükséges korrekció. Légzési problémákat, állandó orrdugulást okozó orrsövényferdülés miatti orrsövény plasztika az orr esztétikai műtétével együtt elvégezhető. Az orrműtétet követően egy napra, orrsövény plasztika esetén két napra a plasztikai sebész az orrnyílásokba tampont helyez be, rögzítés és vérzésmegelőzés céljából. Orrcsúcs plasztika és orrhát plasztika esetén vízhatlan ragasztó csík, orrkeskenyítés céljából végzett orrtörés esetén pedig egy hétig gipszrögzítés kerül felhelyezésre.

Időpontkérés

A lábadozás időszaka – Felépülés és kockázatok

Plasztikai Intézetünkben igyekszünk az orrplasztika utáni időszakot minél kényelmesebbé tenni az Ön számára. Altatásos orrműtét esetén egy éjszakát kell Plasztikai Intézetünkben töltenie. Amennyiben a plasztikai beavatkozásra helyi érzéstelenítésben kerül sor, kismértékű orrcsúcs-korrekció esetén, 6 órás megfigyelést követően haza engedjük. A felépülés első két hete alatt Önnek minden megerőltető fizikai munkát kerülnie kell. Az orrplasztika után két hét elteltével fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez. Három hét elteltével könnyű testmozgás elkezdhető. Testedzés 6 hét múlva, labdajátékok 8 hét múlva végezhetők. Két hónapig kerülje a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. Az orrplasztikát követően a 7. és 14. napon, a 6. és 12. héten kontroll vizsgálaton kell részt vennie. A teljes sebgyógyulás 18 hónapig tart. A kialakult forma 3-4 hónap után már jól látható, de a végleges eredmény csak 12-18 hónap múlva látható. Az orrplasztika előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Az orrplasztikai műtétek rutin plasztikai beavatkozásnak számítanak és az orrplasztikát követő komplikációk előfordulási esélye csekély, de nem zárható ki. Ilyen szövődmény lehet a sebfertőzés, a vér- és savógyülem kialakulása, a keloidos hegképződés, aszimmetria.

Időpontkérés

Elégedettség tölt el – Az orrplasztika eredménye

Az orr végleges formáját egy év után nyeri el, mivel a csontos, porcos átalakuláshoz a bőrnek is idomulnia kell. Az orrplasztika az egész külső megjelenésre kihatással van, az arc harmonikusan sugárzóvá válik. Az orrplasztikán átesett vendégeink megszabadultak korábbi komplexusaiktól, ami egész életükre pozitív kihatással van.

Időpontkérés

Meggyőző érvek, hogy miért válasszon minket:

  • Egyéni árak, akciók, kedvezmények
  • Vizsgálatok, konzultáció és műtét egy helyen
  • Várakozás nélkül, rugalmas időpontok, műtét akár 1-2 napon belül
  • Minőségi, modern anyagok, korszerű altatószerek, fogyóeszközök használata
  • A világ vezető implantátumgyártó cégek termékei (Mentor, Silimed, Allergan)
  • Nemzetközileg elismert plasztikai sebészek, a szakma kiemelt képviselői
  • Európai színvonalú szolgáltatás, exkluzív kórházi körülmények
  • Szakmailag felkészült, páciens központú csapat
  • Budapest szívében, jól megközelíthető helyen vagyunk
 
 

Regisztráció

Kérjen időpontot most konzultációra!
most

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog

JOY Prix de Beauté – A szépség nagydíja | 2017.10.20

A JOY magazin idén 16. alkalommal rendezi meg a Prix de Beauté - A szépség nagydíja eseményét. {...}

 
 

Orvos válaszol

bppi | 2017.08.29

Kedves András! Köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával. Nem szükséges szike alá feküdnie, több szépészeti beavatkozást is tudunk {...}

 
 

Referenciák

Veronika | 2017.05.11

Teljeskörű ellátás, megbízható szakorvosok, tökéletes környezet! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 
 
 

Hírlevél feliratkozás

 
Ügyfélszolgálat - Offline