201109.16 Hozzászólások

Melltartó viselése mellnagyobbítás után

 
Melltartó viselése mellnagyobbítás után
 

A mellplasztika után örök kérdés, hogy a kompressziós melltartó viselését követően kell-e hordani melltartót, valamint ha igen, akkor milyen típusú javasolt.

A kompressziós melltartót 4-6 hétig kell viselnünk mellplasztika után, és ezt követően lehet visszatérni fokozatosan a hagyományos melltartó viseletre.

Azok a páciensek, akiknek a bőre feszes a mellnagyobbító műtét után, gyakran elhagyják a melltartó használatát, hiszen az elveszti számukra a korábbi funkcióját.

3D melltartóViszont fontos észben tartani, hogy a mell kötőszövet, és nem izom, így, mint minden kötőszövet, mellünk is idővel veszít rugalmasságából, és megereszkedik, ezt a tényt pedig nem védi ki az sem, ha implantátummal rendelkezünk. Ezért, ajánlják a melltartó viselését a plasztikai sebészek a mellnagyobbítás után is. A mellműtét után a heg és a mell még hónapokon át gyógyul, ezért nem ajánlott a merevítővel ellátott típust használni, mert a gyógyuló heget irritálhatja, és akár hosszú távon deformálhatja a mellimplantátumot. Megoldásként szolgálhat, hogy a merevítős melltartóból kivesszük a fém merevítőt, de legjobb, ha eleve olyan melltartót választunk megszépült kebleinkre, aminek a kialakítása olyan, hogy nincsenek benne fém merevítők. Ha mindenképp ragaszkodunk a merevítős melltartó használatához, akkor a mellplasztika után várjunk vele legalább 3-4 hónapot és azután is csak olyat válasszunk, ami nem nyomja a mellet, hanem csak lágyan körülveszi, nem vág be.

És hogy milyen a jó melltartó? Néhány szempontot felsorolunk, amire elsőként érdemes odafigyelni:

melltartóA megfelelő melltartó kiválasztása mellplasztikától függetlenül fontos, hiszen ha nem a legideálisabbat használjuk, akkor a melleink idő előtt megereszkedhetnek. A jó melltartó jól tart, kosarából még akkor sem csúsznak ki a kebleink, ha aktív mozgást végzünk. Sportolás közben egyébként elhagyhatatlanul szükséges a speciálisan kialakított, ún. sportmelltartó használata. A megfelelő melltartó kényelmes, nem szoros, és lehetőleg fémmerevítő nélküli. Középső pántja egyenesen áll a háton, valamint sehol sem vág be, de nem is túl bő. Javasoljuk, hogy márkaboltokban kérjük szakértői segítséget, akik tapasztalatukkal segítenek, hogy adottságainknak és ízlésünknek legmegfelelőbb darabot válasszuk.

Legkönnyebben onnan „ismerjük fel” a megfelelő melltartót, hogy hordása közben nem jelent számunkra semmilyen problémát, nem kell húzkodni, igazgatni, viselése olyan, mint egy kényelmes ruha, felvétele után megfeledkezünk arról, hogy foglalkozzunk vele.

 

Szóljon hozzá

 

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon hozzászólás elküldéséhez! Bejelentkezés »    Regisztráció »

 

Facebook hozzászólások

 
 
 
 
Ügyfélszolgálat - Offline