201111.15 Hozzászólások

A tökéletes női mell matematikája

 
A tökéletes női mell matematikája
 

Vajon milyen lehet a tökéletes mell? Egy angol plasztikai sebész erre a kérdésre kereste a választ. Kutatása során egy brit bulvárlap harmadik oldalán megjelenő, közel száz topless modelljét tanulmányozta kollégáival három hónapon keresztül.

szép mellA sebész nemrégiben tette közzé eredményeit: a tökéletes női mell matematikai modelljét. E modell alapján elkészített számítógépes grafikákról a legtöbb nő azt mondta, hogy tényleg ilyennek kell lennie egy tökéletes mellnek. Érdekes tény, hogy ámbár a mellnagyobbítás már régóta a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás, eddig mégsem készített mérésekkel alátámasztott kutatást arról senki, hogy milyen is a szemnek legkellemesebb mell.

Patrick Mallucci, a kutatás vezetője megállapította, hogy a mellnagyobbításra jelentkező páciensei sokszor nehezen fejezik ki, mit is szeretnének pontosan. Éppen ezért nagy segítség lehet a hölgyeknek Mallucci matematikai modellje.

női mell tematikájaA három hónapos vizsgálat során a brit sebész felmérte, melyek azok a faktorok, amelyek vonzóvá tesznek egy női mellet. Az újság tanulmányozása során a következőre jutott: a Sun harminc éven keresztül minden nap egy félmeztelen lány képét tette a harmadik oldalára. Kizárólag természetes mellű nők kerülhettek a lapba. A tény, hogy a harmadik oldal népszerűbb, mint valaha, azt jelenti, hogy a szerkesztőnő, aki kiválasztja a modelleket, valamit jól csinál. Felmerült tehát a kérdés a plasztikai sebészben, mitől tetszenek az olvasóknak ezek a mellek, és van-e közös pont, ami meghatározza ezt?

gyönyörű mellSzámítógépes mérési eszközöket használtak az újságban szereplő mellpárok méretének és arányainak lemérésére. Elemezték a mell felső és alsó „féltekéjének" arányát, valamint a mellbimbó tengelye és a mell egyenlítője által bezárt szöget. A tanulmány megmutatta, hogy a mellbimbó-meridián – a mellbimbóból húzott vízszintes vonal – úgy választja ketté az ideális mellet, hogy felette a mell 45 százaléka, alatta pedig 55 százaléka található. A modelleknél a legtöbb esetben a felső rész egyenes vagy homorú volt, a mellbimbó felfelé meredt, körülbelül 20 fokos szöget bezárva a meridiánnal. A mellek minden esetben feszesen domborúak voltak alul, egy szép ív mentén.

A kutatás második részeként a sebész plasztikai műtéten átesett nők műtét előtti és utáni képeit elemezte. Úgy találta, ha a mellek eltérnek a harmadik oldal lányai által ihletett formától, akkor kevésbé vonzóak, és ez független a mellek méretétől.

Korábban is voltak már kísérletek, hogy a mell tökéletes formáját mérnöki tervezéssel alkossák meg, ilyen Hordenski speciális mellplasztikája, aki korábban villamosmérnökként a fizika és a matematika világa iránt érdeklődött, majd a női keblekkel kezdett foglalkozni. Erről Mellplasztika mérnöki tervezéssel cikkünkben írtunk.

A női mellek mérete és nagysága mindig is nagy népszerűségnek örvendett. A szinte önálló életet élő testrészek tökéletessé formálása nem véletlenül a plasztikai sebészetek legkeresettebb beavatkozásai.

 

Forrás: index.hu Szóljon hozzá

 

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon hozzászólás elküldéséhez! Bejelentkezés »    Regisztráció »

 

Facebook hozzászólások

 
 
 
 
Ügyfélszolgálat - Offline